Ratkaisut aurinkosuojaukseen – ammattitaidolla ja kokemuksella

Yhteystiedot

TecDec tarjoaa ratkaisut aurinkosuojaukseen ammattitaidolla ja pitkällä työkokemuksella. Tarjoamme laadukkaita palvelujamme alan ammattilaisille sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä sivulla voitte tutustua blogiimme. 

 

Älkää epäröikö kysyä meiltä lisää aurinkosuojauksesta. Meidät tavoitatte helpoiten lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Otamme teihin yhteyttä aina mahdollisimman nopeasti.

Lämpöviihtyvyyden säätely verhoilla niin kotona kuin töissä

Sisäilman laadun määrittelevät lämpöviihtyvyys, visuaalinen viihtyvyys, akustinen viihtyvyys ja sisäilman laatu. Ikkunoilla ja aurinkosuojauksella on ratkaiseva merkitys näistä kahteen ensimmäiseen.

 

Kehon lämpötuntemus syntyy huoneenlämpötilan ja ympäröivien pintojen lämpötilojen yhteisvaikutuksesta. Sitä kutsutaan operatiiviseksi lämpötilaksi. Ikkunoiden huoneiden puoleisen lasipinnan lämpötila voi poiketa huomattavasti huonelämpötilan ja huoneen pintojen lämpötiloista.

 

Ulkopuolisella aurinkosuojauksella saadaan tehokkain vaikutus ikkunapintojen lämpötilaan ja se parantaa merkittävästi lämpöoloja. Hyviä ulkopuolisia ratkaisuja ovat esim. zip-screenit, ulkopuoliset sälekaihtimet – jopa 100 mm:n säleleveydellä – ja markiisit. Sisäpuolisia erinomaisia ratkaisuja ovat muun muassa sälekaihtimet (alumiini ja puu) sekä screen-rullaverhot.

Lämpöviihtyvyys on helppo toteuttaa nerokkaalla Hasta Tension -rullaverholla


Hasta Tension -kiinnitysmekanismi on mitä nerokkain ratkaisu sisäpuoliseen aurinkosuojaukseen: ei ruuveja eikä reikiä, nopea ja helppo asentaa, tyylikäs lopputulos! Sisäpuolinen rullaverho toimii myös hyvänä mainospintana yrityksille, sillä verhoon on mahdollista painattaa esimerkiksi logot ja tekstejä digipainatuksella.

 

Tutkittua tietoa työn tuottavuudesta

 

Tiesittekö, että huonelämpötilalla on useita vaikutuksia ihmisiin:

 • lämpötila vaikuttaa toimistotyön tuottavuuteen. Liian korkea tai matala lämpötila romahduttaa työssä jaksamisen. Tyypillisessä tekstinkäsittelytyössä paras lämpötila on 20–24 astetta.
 • liian korkeilla huonelämpötiloilla on selvä yhteys sairasrakennusoireyhtymän syntymiseen ja havaitun sisäilmanlaadun huonontumiseen.
 • liian korkeat lämpötilat luokkahuoneissa heikentävät opiskelussa menestymistä. On tutkittu, että 20 asteen lämpötila on huomattavasti parempi kuin 25.
 • liian korkeat lämpötilat voimistavat lisäksi ilman kuivuuden tunnetta.
 • liian alhaiset lämpötilat taas heikentävät sorminäppäryyttä ja saattavat näin alentaa työn tuottavuutta.
 • liian alhaiset lämpötilat voimistavat ilmanliikkeiden ja vedon tunnetta.

Koska aurinkokuormat varastoituvat ikkunoiden läheisyydessä oleville alueille, näiden alueiden ja muiden sisäympäristön lämpötilojen ero voi olla huomattava. Avokonttoreissa sisätilojen ja reunavyöhykkeiden lämpötilaero voi olla useita asteita.

 

Ei silti ole epäilystäkään, etteikö päivänvalo tuntuisi paremmalta kuin keinovalo. Visuaalista yhteyttä ulkomaailmaan pidetään yleensä tärkeänä tekijänä ihmisen tunnetiloille. Silti valo on joskus liian kirkas ja kontrastit liian suuria. Jotta päivänvaloa voidaan täysin hyödyntää, sitä täytyy kontrolloida. Hyvä kontrolloinnin keino on muun muassa sälekaihtimet, sillä niillä voi säädellä näköyhteyttä ulkomaailmaan.

 

Häikäisevä valo näkökentässä aiheutuu korkeasta luminanssista. Se häiritsee yleensä työskentelyä. Häikäisy syntyy yleensä toimiston pinnoille lankeavasta suorasta auringonvalosta. Ilman aurinkosuojausta visuaalista viihtyvyyttä on usein vaikea saavuttaa. Päivänvalo on esisijaisen tärkeää terveyden, hyvinvoinnin ja tuottavuuden kannalta. Siksi ilmaisen päivänvalon hyödyntäminen on otettava huomioon jo rakentamisen aikaisimmassa suunnitteluvaiheessa.

Mikä on Screen-rullaverho? 

Screen-rullaverho on moderni, monikäyttöinen ja energiaa säästävä ratkaisu, kun haluatte säädellä sisätiloihin siirtyvää valoa ja lämpöä tehokkaasti. 

 

Screen-kangas pysäyttää jopa 95 % UV-säteilystä, mutta sallii miellyttävän näköyhteyden ulos maisemaan ja valon pääsyn sopivasti sisätiloihin. Rullaverhot toimivat myös näkösuojana ulkoa sisälle ja korostavat näin tilojen yksityisyyttä.

 

Screen-rullaverhojen valikoimasta löydät tyylikkäät väri-, koko- ja kiinnitysvaihtoehdot eri kokoisille ikkunapinnoille. Jos sopivaa tuotetta ei löydy vakiotuotteiden vaihtoehdoista, verhot räätälöidään tilauksesta omien mittojenne ja toiveidenne mukaisiksi.

 

MINNE SCREEN-RULLAVERHO SOPII?

 

Kauniin suoralinjaisina Screen-rullaverhot viimeistelevät monen tyyliset tilat ja sisustukset. Ne soveltuvat loistavasti sekä yksityisiin että julkisiin tiloihin: omakotitaloon, mökille, kerrostaloon, lasitetuille parvekkeille ja terasseille, toimistoihin ja liiketiloihin. Screen-verhot sopivat erinomaisesti laajoillekin ikkunapinnoille.

 

SCREEN-RULLAVERHON HYÖTYJÄ:

 • säästää jäähdytyskuluissa
 • toimii lämmöneristäjänä
 • häikäisysuoja
 • suodattaa UV-säteilyn pääsyn sisälle
 • säilyttää näkyvyyden valoa kohden à kaunis näkymä ulos säilyy
 • estää näkyvyyden ulkoa sisätiloihin
 • estää kodin tekstiilien haalistumisen
 • helppohoitoisuus
 • imurointi, pyyhkiminen kostealla liinalla
 • saatavana moottorikäyttöisinä
 • saatavana mittatilauksena juuri omien mittojenne mukaan.

SCREEN-RULLAVERHOILLA LISÄARVOA KERROSTALOYHTIÖLLE

 

Yhtenäistä tyyliä mukailevat Screen-rullaverhot ovat loistava ratkaisu kerrostaloyhtiön kaikille lasitetuille parvekkeille. Ne tekevät rakennuksen julkisivusta edustavan ja niiden aurinkosuojausominaisuudet näkyvät suoraan taloyhtiön energialaskussa.

 

Screen-rullaverhot hillitsevät merkittävästi rakennuksen ulkopuolista lämpökuormaa ja sisätilojen liiallista lämpenemistä. Näin kiinteistön jäähdytystarve vähenee huomattavasti.

 

Laajat ikkunapinnat yleistyvät kerrostaloissa ja näihin kohteisiin Screen-rullaverho sopii täydellisesti. Verhoilla on helppo peittää isotkin lasipinnat tarpeen mukaan mitoitettuna ja ohjausmekanismi voidaan valita moottoroituna, esimerkiksi taloautomatiikalla käytettäväksi.

 

Parvekelasitusten somistaminen Screen-rullaverhoilla lisää asukkaiden ja muiden kiinteistössä aikaa viettävien viihtyvyyttä. Näkymä sisältä ulos jää erinomaiseksi verhojen ollessa myös alhaalla, ne estävät liiallisen auringonlämmön pääsyn huoneistoihin ja parantavat sisäilmaa. Oleskelu ja työskentely sisätiloissa on huomattavasti miellyttävämpää, kun häiritsevä häikäisy ja heijastukset estyvät. Edustavalla ja siistillä julkisivulla varustettuun kerrostaloon on myös mukavampi astua sisään.

 

Screen-rullaverhojen käyttö kohentaa sekä uusien että vanhempien kerrostalojen ilmettä ja vaikuttaa kaupunkikuvaankin positiivisesti.

Uniikki koti digipainetuilla rullaverhoilla

Digipainetut rullaverhot tekevät kodin jokaisesta huoneesta uniikin ja tuovat piristystä päivääsi. Digipainettuihin rullaverhoihin toteutetaan haluamasi painatus, joka voi olla ottamasi kuva luonnosta, kaupungista, lemmikistä, yrityksen logo taikka lasten piirros, vain mielikuvitus on rajana!

 

Kuva voidaan toteuttaa läpikuultavalle, pimentävälle tai screen-kankaalle. Suosittelemme kuvan painatusta pimentävälle rullaverholle, jolloin kuva on erittäin selkeä ja värit tulevat hyvin esille. Digipainetun rullaverhon mekanismivaihtoehtoja ovat: mekanismi irtokannakkeilla, moottoroitu versio, Multifix ja Hasta Tension.

 • Hasta Multifix -rullaverho on helposti ja nopeasti asennettavissa puristamalla se suoraan ikkunakarmiin pakkauksen mukana tulevilla kannakkeilla, ei ruuveja, ei reikiä! Verho seuraa mukana, kun ikkuna aukaistaan.
 • Patentoitu Hasta Tension™ -kiinnitysmekanismi mahdollistaa rullaverhojen kiinnityksen aukkoihin ja suuriin ikkunoihin, joiden karmirunkoihin ei haluta tai ei ole lupaa tehdä reikiä. 

 

Vinkki! Kuva voidaan painattaa rullaverholle ja asentaa sen seinälle tauluksi. Toimii hyvin esimerkiksi mainonnassa yrityksesi toimistolla taikka kotona luomassa tunnelmaa, vaikka ihanalla mökkikuvalla!

 

Digipainetut rullaverhot antavat mahdollisuuden olla kreatiivinen ja luoda henkilökohtainen aurinkosuoja! Suosituksena on vähintään 1 pikseli neliömillimetriä kohden. Esimerkki: Rullaverhon tulee olla 1000x1800 mm. Suositus on vähintään 1000×1800 pikseliä.
Digipainettu rullaverho kuuluu mittatilaustuotteisiimme. Ottakaa yhteyttä info@ihanin.fi tai yhteydenottolomakkeella.